Stumfilm

2013-08-29 @ 16:00:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag har fått lite såndär känsla att: what the heck (skämt mellan mig och C), ska jag blogga om. Det händer så jäkla mycket roliga saker, så jag knappt hinner sitta ner vid en dator. Och samtidigt har jag jättemycket att blogga om. Men ändå, då jag sätter mig vid en dator så kommer det inte fram något? If you get it. Kanske är jag inte en sådan bra bloggare trots allt. Det känns som om att jag har tappat allt flyt, och det är inte alls kul längre att skriva. Kanske har jag kommit till det att jag har så jäkla kul i "verkligheten" att jag knappt hinner umgås med min dator, som jag alltid gjorde förut. På något sätt känns det tråkigt, men ändå bra?...
 
Iallfall. Vad har jag gjort det sneaste dygnet? Igår hade jag världens sovmorgon, hade inte heller Sam på eftermiddagen så slutade klockan två, vilket var superskönt. Jag, Fello och Carro powerwalkade in till city där hon skulle träffa Nicklas. Så jag och Carro satte oss på ett jättemysigt fik, det slutade med att vi satt där ifrån halv tre tills klockan hade blivit fem. Alltså riktigt länge. Har aldrig skrattat och haft så kul på läänge. Följde sedan med henne till stationen för att även möta upp Olivia. Vi gick sedan tillsammans på bio, This Is Us. Kommer en bättre recension på den sen.
Vad mer har jag att säga, inte mycket. Vi håller på att jobba med stumfilm i skolan, jag är den ända tjejen i vår grup dvs. de tog för givet att jag skulle spela en roll i vår film. Well fuck it, jag tycker inte om att spela teater. (Dessutom går scenen ut på att någon ska komma springandes mot mig, hoppa på mig och slå ner mig, kuul). Vi hade även en djupare intruduktion om Photoshop idag, lite om px, upplösning osv. Vi fick även byta hår på olika kändisar, samt göra lite effekter på olika bilder. Var väldigt kul. 
 
Så för dig som är osäker på vad dem ska välja på gymnasiumet. Välj Media, film. Du kommer ha så jäkla kul, lovar. 
 
 
Slänger in en bild på Charlie Chaplin, en av dem bästa på Stumfilmer. 
 

Tryffel?

2013-08-29 @ 07:01:14 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Sko eller tryffel? The world will never know the truth


Pretty Little Liars

2013-08-28 @ 09:26:15 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Förlåt för att bloggen har legat nere, men har helt enkelt inte haft tid att blogga från en dator (och appen i mobilen vill absolut inte fungera, tyvärr). 
 
Har iallfall sett på det senaste avsnittet av Pretty Little Liars nu på morgonen. Allt jag har att säga är OH MY FUCKING GOD SHIT. Utan att spoila något. Min haka var nere i marken seriöst, jag var så jäkla förvånad. Ska inte säga något mer men åh herre gud. Jag kan seriöst inte fatta det, haha. Kan inte vänta till nästa vecka, Halloween avsnittet och kanske, kanske jag får några mer svar på; Varför? Hur?. Ahhh.....
 
Detta är allt jag tänker lämna er med.
 
 
Nu släpper jag det och går lite vidare. Idag har jag bara en engelska lektion, vilket gör att jag börjar vid ett och slutar vid två. As skönt, så ska snart börja göra mig i ordning för att sedan möta upp Carro och Fello. Får se om vi hittar på något i eftermiddag eller om det blir några andra planer. En fast plan jag dock har i kväll är att kolla på bio. Jag och Olivia ska se This Is us, whoho. Så ska möta upp henne innan, för att kanske ev. äta något och sedan se på filmen. Åh, längtar så mycket. Har inte träffat henne på en månad!
 
Försöker få ihop en rimlig text som ska vara läslig, vet inte riktigt om jag lyckades men, men. Ska iallfall ta och göra mig i ordning. 

Söndag

2013-08-25 @ 19:27:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Somnade jättetidigt igår vilket resulterade till att jag vaknade jättetidigt idag, och det mina vänner. Det är ovanligt för mig. Jag var till och med uppe i huset först, vilket inte har hänt på flera månader.
 
Vad har denna filur gjort idag då? Jo, jag har spenderat hela min dag inne i stan och kollat på triathlon. T jobbade i ett VIP bås idag så hon hade fixat passé kort till oss. Så medan alla duktiga människor sprang, cyklade och simmade så satt jag nerklämd i en bekvän soffa och åt gratis mat, godis och drack Red Bull. Det fungerade ju också....
 
 
 
 
 
Förutom att äta gratis mat hann jag även med att springa små ärenden. Han köpa en riktigt snygg ryggsäck, en scarf och sedan en mössa. Hade tänkt att knyta upp scarfen lite snyggt i håret någon dag. Mössan kommer ifrån Devided, scarfen hittade jag i någon butik i Gamla Stan. 
 
 
 
 
 

Ögonbrynsfägrning

2013-08-23 @ 07:44:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Prövade på att färga ögonbrynen hemma igår. Personligen tyckte jag att det blev ett sjukt bra resultat. Är jättenöjd + det blev mycket bättre och billigare än på salong! Jag använde färgen Brunsvart från Coloran, fanns även brun men var rädd för att det skulle bli för "orange" skiftning. Kan med säkert sägs att jag tog rätt färg. Jag är ju blond då så för mig fungerar det perfekt. En hel förpackning gick på 70:-, och räcker cirka 10 gånger så 7:- per gång, och det är ju super billigt. Det står att man ska ha i färgen mellan 5-30 minuter, jag hade i den i cirka 4-5 minuter (började räkna från att jag hade satt på färgen så totalt ungefär 7 minuter). Kan rekommenderar detta starkt, om du som jag har väldigt ljusa hårstrån. Själv har jag ganska täta strån så tack vare fägringen har jag inte behövt fylla i ögonbrynen något mer, lär inte heller behöver göra det på 3 månader. 

Under färgningen, nej jag skulle inte säga att jag är den bästa apliceraren av färgning. Men slutresultatet blev bra.

Just den färgen jag använde hittade jag på Lindex, men skulle gissa på att det finns nästan över allt, dvs. Åhléns, Kicks, H&M... Etcetera. Stort tips till er om ni vill se naturligt sminkade ut, och som man säger: Ögonbrynen är ramen till ansiktet.

 Fick ingen bra bild på slutresultated men så fort jag har en slänger jag upp en.

 

Kram, lou


Mellis time.

2013-08-22 @ 15:20:20 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Vad har ni gjort idag? Haft det bra? För jag har iallfall haft det, wohoo. Min klass, skola och nya vänner blir bara roligare och härligare för varje dag. Åh, jag älskar det. Idag drog skolan igång, med alla lektioner och så. Tänker alltså inte fortsätta som jag har gjort tidigare dagar att beskriva vad jag har gjort om dagarna eftersom det nu blir tråkigt att lyssna på haha. Får ta och komma på något annat. 
 
Något jag har lärt mig om min klass är att vi alla är LATA, ja. Så lata att jag är tvungen att skriva det med stora bokstäver. Vi har insett att våra gympalektioner inte alls kommer att bli så interessanta. Vi har insett det genom att gå upp för alla olika trappor varje dag. Det senaste dagarna har vi spenderat i klassrum på 5:an, och skåpen ligger på 7:an. Låter inte så jobbigt, men tro mig. Det ligger i olika avdelningar. Som den latmasken jag också är så känner jag mig riktigt hemma. Vi har i alla fall konstaterat att vår kondis kommer vara hundra gånger bättre då vi tar studenten.
 
Vi hade vår första kurs i Digitalt Skapande idag, var sjukt kul. Var mest bara intruduktion och så,, men vi hann även med en snabb genomgång av CS5 och fick även en stund på oss att rita i Photoshop. Carro och jag hade väldigt flummigt på slutet av lektionen, så vi pratade om helt andra saker än det ämnet läraren pratade om. Iallfall, hon nämnde att hennes kompis skulle byta ifrån skolan hon hade börjat på, där hon inte alls trivdes i mediaklassen, och börja i vår klass. Saken är den att detta gymnasium var mitt förstahandsval, men just nu är jag sjukt glad över att jag valde denna skola istället. Åh, love it. Ska sluta göra er avundsjuka nu amigos och gå och göra något att äta. Är sjukt hungrig. Mellis time.
 
Lägger ut en bild på en antilop eftersom det är det första som poppar upp i mitt huvud för tillfället. Förutom mat då. 
 
 

21 Augusti

2013-08-21 @ 14:22:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Onsdag idag, vilket betyder Pretty Little Liars (woohoooo). Idag var det tredje dagen i skolan, och vad kan jag säga? Jag börar gilla skolan bara mer och mer. Kan inte vänta innan vi startar upp i dem olika ämnerna, vilket i och för sig blir i morgon. Det som är väldigt skönt är att vi har bara 2-3 lektioner per dag, samt knappt några håltimmar. Det gör då att vi inte behöver börja så tidigt. I morgon ser jag mest fram emot Digitalt skapande. Jag är väldigt medveten om att det bara blir en upstartning, men kommer ändå bli kul och se vad vi kommer jobba med framöver.
 
Idag då? Vi har fått rundvandring av 2:orna, tror äntligen jag har lärt mig skolsystemet och det flesta "avdelningarna" dvs. De olika linjer alla har. Vi fick bli fotograferade för våra passerings kort som vi kommer att ha för att komma in över allt. Ja det var sjukt pinsamt för att alla i klassen stod och kolla på då fotografen tog foton. Men tyckte ändå jag såg helt okej ut på bilden av de 4 sekunderna jag fick chansen att se på datorn, så blir nog bra!
Varken jag, Maria eller Carro kände för att äta skolans lunch så vi gick till 7 Eleven och åt istället. Väldigt trevligt. Avslutade dagen med att alla media  eleer (3:or, 2:or och vi) hade en rolig sammarbetsövning där man skulle rita en scen ur en film, och de andra grupperna skulle gissa. Alla där var också väldigt snälla så det känns jättekul. Har ganska mycket bild brist för tillfället (och vill inte bara lägga ut ego bilder varje dag).
 
 

Hej hopp.....

2013-08-20 @ 15:38:17 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Hej hopp... sedan kan man rimma på något annat som jag inte tänker göra just här. Kommer ni på det, grattis!
 
Idag var andra dagen i skolan. Inser att mina "förklaringar" av vad jag gör på dagarna kommer att minska och övergå till mer: var i skolan, ska äta och plugga herrå'. Nä, någon kvalite ska jag ändå försöka hålla amigos. Jag hade fått en beskrivning igår att jag skulle befinna mig i samma klassrum som igår aka. 5A132, låter det lätt att hitta? Svar, nej. Så visste inte vart jag skulle gå någon stans i morse. Men då jag kom till skolan så var..... nu ska vi se vad han heter, något på J heter han. Josef tror jag, också helt förrvirrade så vi lyckades hitta tillsammans till klassrummet, score. Vi hade en engelska Diagnos, gick skit dåligt bara för att jag var stressad (annars är jag typ ganska bra i Engelska), sedan har våra lärare än tendens att försvinna och lämna oss ensama, så alla stod typ ute i korridoren och den där pinsamma tysnaden kom tillbaka. Men sedna började några snacka och det släppte lite. Var btw. väldigt mycket egen tid idag, alltså typ "rast" men hur lätt är det ha rast då man knappt vet vad man ska göra.... 
Vi fick äta/se vår matsal idag, beskriver det som en matsal i typ en typiskt "high school" film, då förstår ni på ett ungefär. (Jag vi fick även dem blå brickorna!!!)
 
I slutet av dagen slogs vi iallfall ihop med Bild & form klassen för att lära känna varandra. Så vi typ presenterade oss för varandra etcetera, you get it. Fanns många trevliga där också! Slutade vid halv tre och kom hem för en halvtimme sedan. I morgon kommer 2:orna och 3:orna tillbaka till skolan och det kommer bli massor av människor och typ mer pinsamt då jag nu äntligen har vant mig med alla elever. 
 
  
   
 
 
 
Nu ska jag ta och städa mitt rum, det har blivit stökigt igen. Trodde ni inte va? Jag har ju alltid rent i mitt rum. 
 
/Lou
 
 
 

Första skoldagen

2013-08-19 @ 13:31:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Första skoldagen är avklarat, wohoooooooo. Kom hem för en halvtimme sedan och har hunnit äta lunch samt fyllt i lite papper. 
 
Höll på att dö imorse, seriöst. Ni som också började gymnasiumet för första gången kan nog känna igen sig. Och för dem som känner mig, ni vet att jag handerar min nervositet med att prata. Så min kära mor fick stå ut med mitt prat i en timme om allt möjligt. Non Stop. När det var dags att gå hemifrån var jag så jäkla spidad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Dock försvann min överenergi ju närmre jag kom skolan.
 
 
(Så här nervös var jag i morse. Kunde inte ens göra tummen upp i kameran)
 
 
När jag kom utanför skolan såg jag typ inga elever och börjde tänka att "Nu har jag kollat fel, eller något" och höll på att få panik. Men sedan såg jag minst 40 stycken sitta i kafiterian, så jag satte mig där. Jag har aldrig varit med om en sådan tysnad. Den är typ obeskrivligt skrämmande. Helts dödstyst. Nervositeten smittade av sig på alla, och ingen vågade i stort sett ge ifrån sig något ljud. Det kändes seriöst som dem 15 längsta minuterna i mitt liv och jag höll typ på att få panik. Tillslut, då klockan slog 9:00 så öppnades dörrarna till Aulan. Det var fortfarande knäpptyst då alla lunkade långsamt in i salen, fann en plats och satte sig ner tyst. Sedan komm uppropningen. Jag tror aldrig jag har varit så torr i min mun. Tur nog, ropades min klass upp nästan sist, så var bara hälften av nyblivna elever kvar i aulan. Tillslut hör jag mitt namn och hela nya klasses sammlas utanför aulan. Vi får alla gå till en annan bygnad och det är typ så jäkla awkward. Alla är helt tysta och typ bara smyger efter. Vi kommer in i ett jättefint klassrum och jag sätter mig bredvid en tjej. Vår mentor (och B klassens) mentor går igenom massor av papper och information. På något sätt kändes det som om det spända i  luften släptes lite. Några vågade sig fram och ställa frågor etc. Måste bara få säg att min mentor (och även A's) verkar vara så sjukt bra och roliga. Åh, jag älskar det.
 
Efter typ en timmmes information och så får vi gå ner till Bildsalarna, för att resten av våra lärare i de olika ämnena ska presentera sig. Vi alla sätter oss runt ett stort bord och det blir knäpptyst igen. Mentorerna går typ iväg i 10 minuter och det blir jättetyst. En ny pinsam tystnad. Sedan får en kille fram "shit vad pinsamt det blev nu" och börjar typ prata. Stämmningen blir inte lika stel. En annan kille joinar honom och vi bestämmer oss för att gå hela bordet runt och fråga "varför just du valt denna linje"... och då alla berättar så känner man att lite av nervositeten släpper ännu mer. Något som var extra kul är att alla har iallfall ett gemensat intresse: media film, vilket känns sjukt kul. Har börjat gilla klassen väldigt mycket. Sedan kommer det in värsta sköna läraren (britisk) fram och säger att lärarna ska gå Catwalk för oss medan han presenterar dem. Var väldigt kul att kolla på eftersom det gjorde till sig. Slutade sedan vid 12 (superskönt) och gick tillsammans hem med två tjejer från min nya klass. Vi har ett sjukt coolt namn, ES13E (A & B men vi har de flesta lektioner tillsammans) 
 
Så sammanfattning, allt verklar väldigt bra och roligt. Ska bli väldigt kul att gå tilbaka i morgon, då vi ska få våra skåp, rundvisning och lära känna varandra bättre.
 
Meeeen, det näst bästa med dagen då? Att få komma hem och byta till mina mjukisbyxor. 
 
// Lou
 
 
 
 
 
 
 

Söndag kväll

2013-08-18 @ 18:53:32 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

I morgon är det måndag. I morgon börjar jag också skolan. Hejnervöstjej. Kommer nog gå jättebra, eller känns som det iallfall. Har seriöst försökt underhållt mig hela dagen med saker, vilket i och för sig varit ganska enkelt. Har sovit, hjälpt Joo att öva till hennes audition, handlat mat, handlat en svindyr concealer (bäst för dig att du är bra nu för annars lär jag ha lagt 300:- i onödan), varit på biblioteket och lånat böcker- Har insett att biblioteket är ett väldigt svårt ord. Alla säger ju biblotek, så varför inte stava det så också?- Och till sist lagat världens godaste middag. Blev en suppergod soppa för er som vill känna er lite avundsjuka denna söndag.

Tänkte avrunda söndagen med att sätta mig framför en dokumentär om mat och människokroppen. Jäklar vad kul, nej. Men har hört att den ska vara bra så ska ge den en chans. Om den är nöjaktig kanske jag bloggar om den. Vi får se. 

Ha en mysig söndag amigos och för er som börjar skolan i morgon. Det kommer gå jättebra. Lovar. Din outfit du har bestämt ser jätte bra ut. Du kommer ha det så kul och lära känna massa nya människor! Var bara dig själv och gå till skolan med stålthet. 

 

 
 
 
// Lou
 
 
 

Skola i morgon?

2013-08-18 @ 13:56:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Stressad över att det är söndag idag och att skolan börjar i morgon och du känner panik eftersom du inte har någon aning om vad du ska ha på dig, eller vara eller helt enkelt bara jättenervös för att du börjar på ny skola och du ska vara social och skaffa vänner och tänk om ingen gillar dig och alla lärare bara är skumma och du vill fortfarande ha sommarlov och ha sovmorgon? Andas.
 
Du är inte ensam. Precis som jag, helt enkelt. Tycker jag du ska kolla på denna video. Får dig garaterat avslappnad och får dig att tänka på andra saker en stund. 
 
 
 
Du behöver inte tacka mig,
 
/ Lou
 
 

Våra rättigheter

2013-08-18 @ 11:04:31 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
 
Jag satt på Youtube igår och råkade komma över denna sminkvideo. Den är inte som alla andra, då dem försöker efterlikna snygga kändisar så som Megan Fox. Det får en att inse att vi alla inte har det så bra. Tycker iallfall videon är väldigt stark och berörande. Ni får ta en titt helt enkelt själva och bedömma. Allt jag kan säga att den är välidgt mäktig. 
 
 
Folk frågar mig ibland varför jag är femenist. Många drar det över en kant och tror att det bara är för att man själv är kvinna och vill stå upp för sina egna rättigheter. Självklart vill jag det. Men jag förklarar alltid också att om det var ett jämlikt samhälle vi levde i, skulle jag inte varit femenist. Jag jag säger inte att kvinnor ska ha det bättre än män, jag vill att alla människor, oavset kön ska kunna ha samma rättigheter. Och förtillfället i världen så är det inte så.

Inköp till skolan

2013-08-17 @ 17:51:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Var och handlade lite saker inför skolan och tänkte dela med mig lita av det nu :) 
 
 Hitta dem här strumporna från Top Shop och blev helt kär fort. Tänkte att jag kunde ha dom under mina höst skor samt converse eftersom det sticker upp en sådan fin spets.  Köpte även en deo från kicks eftersom min andra läckte ut över hela min väska  på väg till landet. Är helt kär i rosa och rosätter så var helt tvungen att köpa den. Den doftar som godis haha. Bredvid deon så är det faktiskt en kalender från Åhlens. Är bra på att glömma saker osv. Så det var ett bra köp.
 
 
Vem älskar inte mustascher! Aaah! Var tvungen att köpa. Kommer från Glitter I samma kitt, så jag slog till.
 
 
 

Vad ska jag säga min skolväska från Accessorize. Matchar till allt.
 
 
Ha en bra kväll //Joo
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I min vardag #1

2013-08-17 @ 17:26:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

I min vardag #1


Kondis någon? Ska vi gå och skaffa lite kondis. Tror jag stod och skrattade åt detta i minst 5 minuter. Ingen förstod dock.

 

 

I min vadrdag # är min supercoola nya ide. Jag är alltid med om saker, men jag berättar det knappt för någon. Så nu tänkte jag göra det med er. Bara för att. Har i stort sätt väldigt många små grejer på lager men det får komma upp under tiden. Dessutom använder jag hashtag så det ska bli lite coolare. 


Hola Amigos

2013-08-16 @ 17:19:50 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Hola Amigos, (uppochnerfrågeteckenhär) cómo estás? 
Tycker mina spanska skills ändå sitter i såhär efter 2 år. Till er som inte läser spanska... too bad. Tror att ni absolut inte kan gissa vad det står. Nepp.
Idag är det sista dagen på sommarlovet, trots att det är fredag då. Men jag tycker helgen inte räknas för då är du ändå ledig varje helg? Vaknade iallfall på helt rätt sida, i ett nystädat rum. Stämmer, jag har tagit tag i mitt stökiga rum och storstädade igår, och fint blev det. Nu är det bara en sväng till IKEA för lite gardiner, hyllor så har jag i stort sätt mitt drömrum. (En Walk In Closet skulle dock sitta fint men allt kan man inte be om här i världen).
 
Kollat på väskor idag, och köpt små ICE saker. Hittade en sådan jäkla snygg väska idag. Tyvärr är den nästan utanför min budget, men den är så otrligt snygg. Ska in till stan imorgon för att kika på lite mer saker tillsammans med kusinen så får se om jag kanske köper den då. Måste ha någon annans åsikt också. Hittade en mini bild på väskan, och hur den ser ut. Tycker den är så sjukt snygg, verkligen. Är från WERA. Men som jag nämnde 3 rader upp så är den lite utanför min budget, tyvärr. 
 
Annars då? Jo, det är bra. Tack som frågar. Hann till och med ta en snygg ego bild på hur jag ser ut idag. Jag brukar ju aldrig ta egobilder annars....
 
 
Visst är ljuset i vår hiss snygg? Man tycker alltid att man ser så bra ut då man går hemmifrån och sedan kommer man in i denna his och bah, oh shit I look like a member from Simpson in this light, och ändrar sig. 
 
Kram, Lou x
 
 
 
 
 
 

Kreativ

2013-08-15 @ 13:34:37 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Att rita hår. Hår var förut något jag inte tyckte om att rita. För det tog lång tid och alla sträck blev bara konstiga. Och just där har vi problemet. Jag tröttnade och ritade bara lite strån. Blev det bra? Nja. Inte riktigt. Så nu har jag lärt mig att rita hår i din egen takt. Det vill säga i 1 timme snart (med några pauser) men kan nog själv hålla med om att fint, det blir det.


Tänkte mycket över mitt inlägg i går, "livsstil" eh. Vet inte riktigt vad jag gett mig in på nu, men jag älskar ju att debattera och vara jag. Så det kanske blir bra i slutändan? Har iallafall redan skrivit en ihop en liten drabbat text som hoppas på att inspirera er. Tror jag postar det senare i veckan. Beror på. Har mycket att göra. Ska bjuda på middag, kolla på Midnattslopp, handla lite småsaker samt håller på att filma olika små saker som ska redigeras. Med tanke på att skolan börjar på måndag vill jag hinna klart med allt i helgen. Men det hinner jag nog klart.


Kram. Lou.


13 augusti

2013-08-15 @ 11:13:27 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Har precis gjort värdens godaste kycklingsalad med grapefrukts juice. Älskar verkligen sura juicer, så gott!

Tänker lägga mig framför det senaste avsnittet av Pretty Little Liars. Ser väldigt mycket fram emot det ah! Ni som följer serien i samma takt som jag kan nog hålla med.


Livsstil

2013-08-14 @ 14:16:59 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag är en sådan person som alltid har tyckt om mycket naturligt och inte det så kallade "konstgjorta" proudukter. Men jag kan inte heller neka till att jag använder det också. Någon som har en stor inverkan på mig är min faster, eller fru grön som jag kallar henne i detta läge. Det är av henne som jag har fått upp ögonen för att det naturliga, och allt det skit som egentligen finns i stort sett över allt. Olika proudukter, mat, farliga ämnen, miljöförstöring, etcetera. Och I slutändan så har jag insett att det är hennes små tips och livstil som faktiskt fungerar bäst på en själv och för allt annat runt om kring en. 
 
 
 
Går vi tillbaka till mitten av 2000 talet, vi säger 5 år sedan så brydde sig inte människor om detta. Det är på det senaste fyra åren som forskningen har utvecklas och bevisat att det vi äter är rent skit, och det vår natur och kropp utsätts för är ännu mer skit. Du ska äta organisk, naturliga produkter som inte har någa tillsattser, närproducerad mat, träna och skippa kolhydraterna och köra på extra grönsaker. Det är ungefär så den livsstilen det flesta människor idag tycker är rätt. Livssmedelsverket har äntligen insett att den så kallade talriksmodellen vi har kört på kanske inte ser så bra ut längre.
Man tror sig veta på ett ungefär hur man vill ha sin livsstil. Men vad är det egentligen man ska göra? Det jag personligen tror är att köra på dina egna teorier. Köra på det som du själv mår bäst av. Vi alla är uppbygda på samma sätt i grunden, men i slutändan är det ändå hur du känner själv som påverkar allt. Varför då hoppa på någon hälso trend då du faktist kan skapa din egen efter dina egna behov och livsstil. 
 
Jag tror på det naturliga. Naturliga till en viss måtta. För själklart är inte allt naturligt "bra" - tänkte gå in på det mer senare. Jag tror även forskning, men inte all forskning. Det är här en själv kommer in. Man får ta sina egna erfarenheter och avgöra själv vad man tycker. Och det är det jag tänker göra. Dela med mig av mitt. Kanske får du inspiration, tar med dig det. Det är helt upp till dig. Det är ju du som egentligen ska skapa dit liv. 
 
Därför döper en ny kategori till Livsstil. Där kommer du kunna hitta mina teorier, tankar, åsikter och tips på vad jag tycker är en sund, bra livsstil.
 
 
 
 
 

För att dela med mig av alla mina problem till er.

2013-08-13 @ 20:59:17 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
 
- Jag har tappat en svart "plup" från min dator. Jag hittar den ingen stans. Funderar på att sätta ett klistemärke för att göra det less obvious. 
 
- Jag går bara back i min ekonomi. Denna sommar har slitit hårt i min plånbok. Måste skaffa mig ett extra jobb, men samtidigt hinner jag inte med det nu då skolan drar igång. Får sluta leva det liv jag gör nu och leva en billigare variant. Nej då, skyller på allt ny shopping du hittar under sommar. 
 
- Det kliar över hela min kropp. Varför? Nej, det kan jag inte svara på. Har ingen aning förutom att det är sjukt irriterande och tror det börjar bli mer psykiskt än fysiskt. Ska gå och skrubba bort all hud, smörja in mig och linda in mig själv i tygbitar. 
 
- Skolan börjar på måndag. Vet inte om jag ska gråta eller skratta. Är sjukt nervös. Tror jag. Men samitdigt vet jag att det är inget att oroa sig för. Eller? 
 
- Jag har dragit på mig en jobbig förkylning och orkar verkligen inte med det nu. Får ta och dricka massor av rött grönt te, sova och äta bra så lär det väll försvinna snart igen. 
 
 
Hur mår ni då? Det lättar faktiskt lite då man får skirva av sig med sina negativa tankar. Do it.
 
 
Här är en snygg ego bild på mig ialflall,  Lou. 
 
 

Produktiv dag

2013-08-10 @ 12:06:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

(Inlägget skulle ha kommit upp igår, men självkalrt så var blogg.se inte på min sida) 

Vaknade väldigt sent idag, men vad gör det då man fortfarande har sommarlov? Fast jag typ sov bort hela förmiddagen har jag ändå hunnit med mycket måste jag säga. Har både sett på 3 av snitt av Miranda, varit ute och joggat, lagat mat, samt byggt på sjöboden. 10 poäng från byggare Bob för mitt hantverk. Skulle gärna snickrat lite mer men blev så jävla förbannad på spikarna som inte ville hamna rakt. Vet inte om det var spikarna eller jag som var felet. Troligen spikarna.

Nu då?
Jag har slagit mig ner igen för att fortsätta kolla på Miranda. Funderar faktiskt på att köpa hennes nya bok, verkar sjukt rolig och bra.

Kolla vad fint det blir.

Min supergoda lunch och mina charmiga jeans. 

 

Ses människor och icke mänskliga skepnader, er Lou.

 

Iväg igen:

2013-08-08 @ 10:24:42 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Drag iväg ut till landet igen nu på morgonen. Och på landet gör jag inte mycket mer än att läsa och ta det lugnt. Detta gör att bloggen ligger nere från min sida.

På tal om frukos måste jag rekommendera Carmel Late på sådan espresso maskin. Sjukt god!


Lampor

2013-08-07 @ 21:09:09 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Förra vintern skaffade jag mig en julbelysning i mitt rum. Jag hade lamporna runt en ram ett tag med sedan då det började bli ljust ute så packade jag ner dem i en låda. Idag dock städade jag lite och hittade dem igen! Tycker det blir så mysigt och fint med lamporna sådär över sängen. Ser nästan bättre ut i verkligheten, men helt okej på bild haha.

Vet inte vart man kan hitta sådana lampor nu, men till jul är det nog säkert väldigt lätt att få tag på dem! Hoppas ni blir inspirerade till att göra något liknande!

Kram Lou.


Rita

2013-08-07 @ 11:30:08 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Ni har säkert missat (med tanke på att jag knappt nämner det) att jag verkligen älskar att rita! Är inte kanske världens bästa konstnär men har det som ett roligt intresse och utvecklas genom att rita mer helt enkelt (har ritat seriöst nu i drygt ett år). Iallafall i går natt fick jag en väldig stor energi kick och ville rita karaktärerna ur The Fault In our Stars, har du inte läst boken av John Green, Tycker jag absolut du ska göra det!

Vad är det roligaste med att rita karaktärer ur böcker? Det roligaste är att karaktärerna blir mer levande på ett annat sätt och det är du själv som har makten att fantisera ihop hur dem ser ut. Love it. Så inatt satt jag uppe någon timme och hann klart med en av karaktärerna.

Amigos, låt mig presentera min bild av Hazel Grace.

// Lou


Bilden från lördagen:

2013-08-06 @ 17:49:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Bilder från i lördags: 

(Jag är fullt medveten om mitt finger framför karmeran- trode bara detta påträffades innan digetalkamerornas tid, men icke sa nicke) Nämde jag att det var 1000 platsbåtar med dubbelts så mycket fulla ungdommar som en stor propp mitt i kanalen på vägen hem? Vi fick ro slalom mellan de olika platsfigurerna. Fascinerad över den uppblåsbara kuken som någon satt på. Inte varje dag man prickar in ett sådant race amigos.

Peace Out People, säger Joo

 


Dumma Mej 2

2013-08-06 @ 16:31:34 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
Bio bokad för ikväll, Blir Dumma Mej 2. Ser riktigt mycket fram emot denna film! 
 
(De sötaste varelserna som finns. Vart kan man köpa sin en levande Minion? )
 
 

Sommar idag igen.

2013-08-05 @ 11:35:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Sitter och väntar på tåget, för att möta upp kära systern min och stör mig på att mina solglasögon är förstora och glider ner varje gång jag skriver.

Vi har blivit inbjudna till morfar för att spendera dagen vid hans pool och såklart träffa honom och mormor. Skärgården var superkul i förrgår och lite bilder på dagen kommer upp senare idag då jag är hemma. Så länge bjuder jag på min och mammas middags dejt från igår (samt hur jag spenderade resten av kvällen, förvånade?)

Kram Lou


Hemma

2013-08-03 @ 10:55:01 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Vi kom hem igår ganska sent så tanken på att blogga var inte den första. Joo och jag (har ni märkt att jag är den som tar mest initiativ i denna blogg kanske du också borde ta och göra kära systern min) sprang ner och köpte en sushi och satt sedan hela kvällen framför PLL. Superintressant information. Men nu vet ni. Bilder från igår:


1augusti

2013-08-01 @ 11:28:13 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

1 augusti wee, eller wää? Man blir glad för att hösten snart är här, iallafall jag. Men även så är sommaren snart slut. Det var meningen att uppdateringen skulle varit sämre det senaste dagarna, så där av anledningen att vi inte bloggat. Vi är nere i Småland hos ett par vänner och vem orkar då vara osocial och springa runt i skogen för att leta efter 3G haha. Där av, kortfattat, den dåliga uppdateringen. Uppdateringen blir normal i slutet av veckan då vi är tillbaka i Stockholm.

Ska hälsa från Joo att hon nu fått tillbaka sin surf och kan börja uppdatera normalt. Till så länge kan ni ta in texten som satt framför mig i 3 timmar. Var så djup text att jag till och med tog bild på den.

Kram, Lou